Nyheter

TikToks rörliga innehåll når fler unga än vad Facebook gör

Enligt MMS senaste Trend och Tema-rapport har videotittandet på TikTok ökat rejält det senaste året, tjänsten har gått från 7% till 25% daglig räckvidd på ett år. Det är i målgruppen 9-19 år som tittandet på tjänsten är starkt och det är i denna målgrupp som de når fler med det rörliga innehållet jämfört med rörligt på Facebook.

MMS mäter rörlig bild på olika tjänster och bl.a. på sociala medier. I den senaste mätningen ser vi att tittandet på TikTok har gått om tittandet på Facebook

Den dagliga räckvidden för tjänsten har på ett år ökat med 18 procentenheter bland de yngre. TikTok är mest populär bland 9-12-åringar men har också många tittare bland 13-16-åringar, dock är tjänsten inte så populär bland de äldre tonåringarna.

Intresserad av rapporten Trend och Tema? Kontakta karina@mms.se eller läs mer om våra rapporter här.

Posted in: Nyheter

Leave a Comment (0) →