Google Visualization API Sample

Nyheter

MMS: Nyhetstittandet efter lastbilsattentatet 7 april

Efter lastbilsattentatet den 7 april vände sig nyhetstittarna först till direktsända onlinenyheter, i en omfattning vi aldrig tidigare sett. Därefter flyttades uppmärksamheten till TV-sändningar. Det framgår av en ny rapport från MMS.

Som MMS tidigare rapporterat var intresset för nyhetssändningar mycket stort i samband med lastbilsattentatet den 7 april. Det som var nytt den här gången var att publiken sökte sig till rörliga nyhetsbilder online i en omfattning vi inte varit i närheten av tidigare.

Från 15.00 den 7 april ökade antalet strömstarter dramatisk för de nyhetssajter som rapporterade om attentatet. Efter 18.00 minskade antalet strömstarter för nyhetssajterna markant, men var fortfarande högre än vanligt. Samtidigt ökade tittandet på TV för de stora nyhetskanalerna, vilket sammanfaller tidsmässigt med att folk kom hem efter jobben.

– Vi kan åtminstone dra tre viktiga lärdomar från nyhetstittandet under helgen efter lastbilsattentatet. För det första ser vi ett genombrott för tittandet på nyhetssändningar online. För det andra är linjär-TV-tittandet vid stora nyhetshändelser fortfarande massivt. För det tredje ser man att onlinetittandet på nyheter dominerar inledningsvis, medan det linjära nyhetstittandet tar över när de flesta är hemma på kvällen, säger MMS VD Magnus Anshelm.

 
Rapporten finns att ladda ner här.

 

För frågor och kommentarer:
Magnus Anshelm
VD MMS
08 736 10 01
Magnus.Anshelm@mms.se

Posted in: Nyheter

Leave a Comment (0) →