Google Visualization API Sample

Nyheter

MTG störst på webbexklusiva program

MTGs webbexklusiva program hade högst tittartidsandel under 2013, tätt följt av SVT. Det framgår av en helt ny rapport där MMS för första gången redovisar tittandet på webbexklusiva program.

Fördelning av tittartid på webbexklusiva program 2013

MTG 43%
SVT 41%
SBS Discovery 14%
TV4 2%

williamslista200

Mest sett av de webbexklusiva programmen under 2013 var SVTs Williams lista. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Webbexklusiva program definieras som ett komplett program som publiceras på någon av aktörernas webbplatser och som i ett första skede inte sänts ut på traditionell TV. Till gruppen webbexklusiva program räknas även program med koppling till traditionella TV-program, som till exempel webbsända specialavsnitt av Paradise Hotel eller Ensam mamma söker.

– Vi vet att kopplingen till broadcastade TV-program drar publik till webbexklusiva program. Men det är inte dessa program som får högst webbpublik, utan istället webbexklusiva program som inte har kopplingar till broadcastad TV, säger Martin Hehrne, chef Online på MMS.

De webbexklusiva programmen på SVT toppas av Williams lista II och I Just Want to Be Cool. MTG av Rackartygarna och Ninjas in Pyjamas. SBS Discovery av Random Making Movies, och Med Clara Henry. TV4 toppas av dokumentären Fokus Zlatan.

Tittandet på webbexklusiva program är fortfarande litet, då det bara utgör en procent av tittartiden på all webb-TV.

– Vi ser att det mest populära programmen vänder sig till en ung publik, vilket kan betyda att webbexklusiv tv har framtiden för sig, säger Martin Hehrne.

Hela rapporten Webbexklusiva program – 2013, finns tillgänglig här
För frågor eller kommentarer, kontakta:

Martin Hehrne
Chef Online
08 736 10 06

Posted in: Nyheter, Pressmeddelanden

Leave a Comment (0) →