Google Visualization API Sample

Nyheter

Solsidan ökar på nätet men minskar på TV

Tittandet på TV4s Solsidan ökar på nätet i år jämfört med fjolårssäsongen. Samtidigt minskar Solsidantittandet på TV.

–        Vi ser ett minskat tittande på Solsidan på traditionell TV, jämfört med seriens första halva förra året. Men vi ser också en ökning av tittandet på nätet, säger Magnus Anshelm VD på MMS, som mäter både traditionellt TV-tittande och tittandet via internet.

Jämför man de fem första avsnitten av Solsidan i år med de fem första avsnitten förra säsongen, har webbtittandet ökat med 26 procent. Antalet startade strömmar var i genomsnitt 257 000 per avsnitt förra året och 323 000 i år. Siffrorna gäller tittandet under den dag avsnittet publicerades och följande sju dagar.

I mätningen för 2013 tillkommer webbtittandet via mobilappar, något som inte mättes 2012, vilket bidrar till en del av ökningen.

För tittandet på Solsidan via traditionellt distribuerad TV har däremot den genomsnittliga publikstorleken (rating) per avsnitt minskat med 13 procent jämfört med fjolårssäsongens första halva. Men trots minskningen är tittandet via TV fortfarande betydligt högre än webbtittandet.

 

För frågor eller kommentarer, kontakta Magnus Anshelm, vd MMS, magnus.anshelm@mms.se eller 08 736 10 01

 

Information om hur undersökningarna går till och hur de olika måtten räknats fram finns på www.mms.se

Posted in: Nyheter, Pressmeddelanden

Leave a Comment (0) →